✔ Öğrenme güçlüğü ile karşılaşıldığında ne yapılmalıdır?

✔ Disleksi tanısı için hangi uzmana başvurulmalıdır?

✔ Disleksi eğitimi nasıl olmalıdır?

✔ Ebeveynler disleksili çocuklarını evde nasıl destekleyebilir?

✔ Eğitimciler disleksili öğrencilerini okulda nasıl destekleyebilir?

✔ Ülkemizde disleksili bireyler için güncel uygulamalar nelerdir?

Disleksi Derneği, ülkemizde disleksinin toplumda tanınırlığının artması, dislektik çocukların ailelerinin ve öğretmenlerinin gerekli bilgi ve deneyim desteğini almaları için çalışmalar yapmaktadır.

İletişim

Bizden Haberler

2021 YKS KILAVUZU YAYIMLANDI
  • 04/02/2021

ÇÖZGER/Engelli Sağlık Kurulu Raporu / Sağlık Kurulu Raporunda sınıflanamayan grupta yer alan özgül/özel öğrenme güçlüğü (disleksi, dikkat eksikliği, hiperaktivite vb.)

  • 03/02/2021

Disleksi Derneğinin değerli üyeleri üniversite sınavına girecek olan Disleksi ve DEHB'li adayları ilgilendiren önemli bir konuyu dikkatinize sunuyoruz.

  • 15/02/2020

2020 TYT ve AYT sınavında salgın nedeniyle okutman ile 1 metre mesafede oturmak zorunda kalan , önüne kitapçık koyulmayan bu nedenle soruları göremeyen , gözüyle takip edemeyen , altını çizemeyen , kısaca mağduriyet yaşayan çocuklarınızın durumu ile ilgili derneğimizle mesaj yolu ile iletişime geçebilirsiniz !!!!!

  • 19/07/2020

2020 TYT sınavında disleksili öğrencilerimize tekli salon, okutman işaretleyici yardımı ve ek süre verildi .

Zeki Ama Öğrenemiyor

“Hamileyken karnınızı okşayın, doğacak çocuğunuzla konuşun, ona klasik müzik dinletin” şeklindeki önerileri hepimiz duymuşuzdur. Bu öneriler daha anne karnındayken bile insan yavrusunun çevresini fark etmeye başladığını, ilk öğrenme deneyimlerinin başladığını bize vurgular. Doğumla birlikte başlayan süreçte bebek sesleri duyar, kıpırtıları görür, yakınlığı, sıcaklığı hisseder. Doğum öncesinden başlayan öğrenme süreci hayatı boyunca devam eder. İnsan yavrusundan beklenen, belirli gelişim basamaklarını zamanında çıkmasıdır. Büyüdükçe emeklemeyi, yürümeyi, konuşmayı, oyun oynamayı, kendi giyinip soyunmayı, arkadaş edinmeyi, okumayı, çarpmayı bölmeyi öğrenecektir. Hayatı boyunca da öğrenmeyi sürdürecektir.

İnsan yaşamındaki bu gelişim ve öğrenme süreçlerinde beklenen becerilerin, bilgilerin zamanında ve yeterince kazanılmasındaki sorunlarla Disleksi karşımıza çıkmaktadır.

Disleksi Derneği Tanıtım Videosu

Derneğimizin Etkinlikleri

DİSLEKSİ SEMİNERLERİ

Disleksi nedir? Nasıl tanınır?Disleksiyle Nasıl Başa Çıkılır? Disleksili Öğrencilere Yaklaşım Nasıl Olmalıdır?

Devamı..
ANNE BABA EĞİTİMİ

Eğitimin Amacı;Disleksili çocukların ebeveynlerinin disleksili çocuğun eğitimindeki temel noktalar konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamaktır.

Devamı..
ANNE BABA EĞİTİMİ ANTALYA

ANNE BABA EĞİTİMİ ANTALYA

DİSLEKSİ PANELİ

Pamukkale Ünivetsitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu Disleksi Paneli

Devamı..

Önemli Linkler

  • BDA
  • American Dyslexia Association
  • IDA
  • Client 4
  • DYS TALK
  • IXL
Copyrights © 2021 - Tüm yazı ve görseller Disleksi Derneği'ne aittir.