DİKKAT ÇOK ÖNEMLİ DUYURU !!!!!!!

Disleksi Derneğinin değerli üyeleri üniversite sınavına girecek olan Disleksi ve DEHB'li adayları ilgilendiren önemli bir konuyu dikkatinize sunuyoruz.

2020 YKS de Disleksi tanısı bulunan adayların okutman ile tek kitapçığı kullanması , pandemiden dolayı okutmanın adayın 1 metre mesafede oturması bu nedenle disleksili adayların soruları okutman okurken görememesi , gözüyle takip edememesi , önemli bulduğu noktaların altını çizememesi , soruları okutman okuduktan sonra adaya uzatması ve bu nedenle zaman kaybı yaşanması kısacası disleksili adayların normal şartlarda sınava giren adaylardan dezavantajlı duruma düşmeleri nedeniyle Disleksi Derneği olarak TBMM Dilekçe Komisyonuna dilekçemizi yolladık . 2021 YKS ve ÖSYM tarafından yapılacak tüm sınavlarda Disleksi ve DEHB tanısı olan öğrencilerin sınavlarında hem adaya hem okutmana birer soru kitapcığının verilmesi ve disleksili adayların diğer adaylarla eşit şartlar altında sınava girmesi isteğimizi belirten taleplerimizi ilettik.

Sizlerden TBMM Dilekçe Komisyonu internet adresine girmenizi, Kayıt ol kısmına tıklayıp ilgili kısımları doldurarak kayıt olmanızı, daha sonra oluşturduğunuz şifre ile giriş yapmanızı, dilekçe komisyonu - İmzalayabileceğim dilekçeler kısmından konu arama bölümüne tek kitapçık yazmanızı ve Disleksi Derneği yönetim kurulu başkanı Elmas Berber'in gönderdiği dilekçeyi imzalamanızı Disleksi'li ve DEHB ' li adaylara destek olmanızı rica ediyoruz.

Ayrıca bu paylaşımı kopyalayıp duvarınıza yapıştırarak sosyal medyanızda paylaşmanız Disleksili ve DEHB li adayların sorunlarını duyurmalarına yardımcı olacaktır.

Teşekkür ederiz.
Disleksi Derneği Yönetim Kurulu

Copyrights © 2021 - Tüm yazı ve görseller Disleksi Derneği'ne aittir.