Derneğimiz Hakkında

DERNEĞİMİZİN KURULUŞU, AMACI VE FAALİYETLERİ

Derneğimiz disleksinin toplumda tanınırlığının artması, dislektik çocukların aileleri ve öğretmenlerinin tanı öncesi ve sonrası süreçte nasıl bir yol izleyecekleri ,anne-babanın dislektik çocuklarına destek olma yöntemleri, okullarda dislektik çocuklara uygun eğitim yaklaşımlarının geliştirilmesi ve disleksi eğitiminin ülke genelinde bir standarda oturtulması, disleksi eğitimi konusunda uzmanlar yetiştirilmesi amacıyla Denizli'de 2011 yılında kurulmuş Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşudur.

Dernek olarak bu amaçlar doğrultusunda uzmanlardan oluşan ekibimizle:
• istekler doğrultusunda Denizli dışındaki illerde "disleksi bilgilendirme seminerleri" vermek,
• henüz tanı almamış bireylerin tanılama süreci ve sonrasında yapılacaklar konusunda ailelerin bilgilendirilmesi,
• disleksi alanında tanılama yapan ve eğitim veren meslek gruplarına (psikiyatristler,psikologlar,özel eğitimciler,çocuk gelişim uzmanları,okul öncesi öğretmneleri,sınıf öğretmeni ve branş öğretmenlerine) "disleksi eğitmenlik eğitimleri" vermek,
• tanı almış fakat henüz ne yapacağı konusunda fikri olmayan ailelere" disleksi anne baba eğitimi"vermek,
• disleksi alanında projeler üretmek ve bunu yurt içinde ve yurt dışında çalışmalar yaparak sürdürmek,
• internette web sayfamızda ve sosyal paylaşım sitelerinde bilgilendirme yazıları yayınlamakta ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi vermekteyiz.

Kısacası gönüllülük kapsamında disleksi farkındalığını artırmak ve bu alanda ihtiyaç duyan aileleri izlenecek yol ve yöntemler konusunda aydınlatmaya çalışan sivil toplum kuruluşuyuz.
Derneğimizin resmi kayıtlı 322 üyesi bunun yanında resmi kayıtlı olmayan 150 üyesi ayrıca sosyal paylaşım sitelerindeki facebook sayfamızda 11800 kişi tarafından takip edilmekte, yine facebook gurubumuzda 4200 üyemiz bulunmaktadır.
Adresimiz: Ziya Tıkıroğlu Cad No 83 Servergazi Konutları Yenişehir Denizli
Tel: 0 543 447 22 18
e-mail: info@disleksidernegi.org

Copyrights © 2021 - Tüm yazı ve görseller Disleksi Derneği'ne aittir.